Skip to main content

Onze Intelligentie

Extrusion Intelligence in house

Bij Meldon bent u niet afhankelijk van derden. Wij hebben de juiste kennis, systemen en logistieke mogelijkheden in huis om processen beheersbaar te houden. U kunt erop vertrouwen dat u de beste kwaliteit en een snelle, flexibele service ontvangt.

Wij zien namelijk elke uitdaging in een breder perspectief. Het gaat erom dat alle elementen samen één logisch geheel vormen. Door op de juiste plekken intelligentie toe te voegen, zorgen we dat het eindproduct compleet aansluit bij het strategische doel van klanten. Dat is voelbaar voor de eindklant. En dát noemen wij Extrusion Intelligence van Meldon.

Co-creation

Een goede samenwerking brengt het eindresultaat verder. Daarom is Meldon graag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Van eerste schets tot eindproduct: wij denken na over zaken als materiaalkeuze, mogelijke risico’s en duurzaamheid. Dat betekent dat u veel kritische vragen van ons ontvangt. We doen er alles aan om uw doel te bereiken!

Off the shelf

Ontdek Meldons assortiment van hoogwaardige transportbandprofielen! Een uitmuntende performance en een bijzonder uitgebreide keuze in transportbandonderdelen, zorgen ervoor dat onze oplossingen wereldwijd gebruikt worden. Maatwerk nodig? We gaan graag met u om de tafel zitten om de mogelijkheden te bespreken.

Kwaliteitsbesef

Grote OEM’ers kiezen niet voor niets voor Meldon als samenwerkingspartner. We werken volgens de laatste richtlijnen en normen rondom kwaliteit. Onze processen sluiten we graag aan op de tools en werkwijzen van klanten.

 

Eigen tool engineering & gereedschapsmakerij

Meldon engineert én produceert al meer dan 70 jaar zelf alle gereedschappen die nodig zijn bij het extrusieproces. Die 70 jaar ervaring ziet u terug in onze intelligentie oplossingen, waardoor de doorlooptijd van het ontwikkelproces een stuk korter is. Wij kunnen direct inspelen op klantwensen en mogelijke storingen. En u hebt garantie op continuïteit.

Eigen kunststof ontwikkeling

PVC-Compounds ontwikkelen we zelf, volgens ons eigen recept! Meldon compoundert zowel hard PVC als zacht PVC. Door onze moderne mixinstallatie, kunnen wij PVC-Compounds marktconform blijven produceren, zodat wij voor u als klant innovatieve producten kunnen maken. Meldon ontwikkelt en produceert PVC-Compounds in vele soorten en met ­uiteenlopende eigenschappen die precies voldoen aan de gewenste eigenschappen voor een verscheidenheid aan industriële sectoren.

Logistieke mogelijkheden

Als klant wilt u zo snel mogelijk over uw goederen beschikken. Dat snappen we. Meldon heeft een eigen magazijn en hier zorgen we voor een optimale voorraad. Door ons netwerk aan leveranciers, slimme werkmethodes en systemen kunnen we inspelen op knelpunten en continuïteit waarborgen.