Skip to main content

Branches

Branches

Meldon heeft sinds 1949 enorm veel ervaring opgebouwd over een breed speelveld. Of het gaat om high-end producten uit voorraad of specialistische maatwerk oplossingen. Meldon doet het. Wij blijven onze productkennis uitbreiden en verdiepen op basis van de nieuwste ontwikkelingen in de markt.

Meldon heeft sinds 1949 enorm veel ervaring opgebouwd over een breed speelveld. Of het gaat om high-end producten uit voorraad of specialistische maatwerk oplossingen.

Kunststof onderdelen voor de mobility branche

Of het nu gaat om auto’s, vrachtwagens, landbouwvoertuigen of spoorvoertuigen; al deze sectoren gaan razendsnel vooruit met energie-efficiënte ontwikkelingen en richten zich op de productie van lichtere en efficiëntere voertuigen. Dankzij onze competentie in kunststof-extrusietechnologie kunnen wij deze vooruitgang ondersteunen en een belangrijke bijdrage leveren aan de succesvolle productontwikkelingen van onze klanten.

Omdat wij vooroplopen bij de ontwikkeling van materiaal en extrusietechnologie, bieden wij oplossingen die de productietijd verkorten, de kosten verlagen én betere voertuigen produceren. De toekomst is immers elektrisch. Steeds meer voertuigfabrikanten richten hun aandacht op elektrisch aangedreven auto’s. Dat betekent dat Meldon streeft naar het lichter maken van onderdelen voor maximale efficiëntie. Heel simpel: hoe lichter het voertuig hoe verder kan het rijden.

Door het gebruik van lichtgewicht kunststofprofielen in plaats van zwaardere metalen onderdelen, helpt Meldon fabrikanten een concurrentievoordeel te behalen. Onze lichte kunststof en hybride-profielen helpen voertuigen efficiënter te maken en zijn een essentiële factor bij de constructie van de auto’s van de toekomst. Onze zeer nauwkeurige extrusieprofielen kunnen individueel op uw wensen worden afgestemd.

Meldon is IATF-gecertificeerd en werkt consequent volgens de Automotive Coretools (APQP, PPAP, FMEA, SPC, MSA).

Perfecte oplossingen voor logistieke systemen

De juiste logistieke stroming van goederen is de laatste jaren in een stroomversnelling gekomen. Het is voor organisaties steeds belangrijker geworden om het logistieke proces zo efficiënt mogelijk te organiseren. Door slimme logistieke systemen en machines wint u tijd, plaats én bespaart u geld. Meldon heeft jarenlange ervaring met slimme extrusie-oplossingen voor met name interne logistieke systemen. Hiermee stellen wij onze brede klantenkring in staat om innovatieve en hoog efficiënte systemen aan te bieden. Onze oplossingen vindt u over de hele wereld in bijvoorbeeld de bagagetransportsystemen op luchthavens, horizontaal en verticale transportsystemen bij productieplants of in distributiecentra.

De kans is groot dat uw koffer, het blikje cola, zakje M&M’s of uw pakketje van Zalando getransporteerd is met unieke systemen voorzien van Meldon extrusieoplossingen.

Extrusieprofielen voor de witgoedbranche en huishoudelijke apparatuur

Als ontwikkelingspartner voor klanten biedt Meldon ondersteuning bij het maken van extrusieprofielen voor de witgoedbranche. De functionaliteit van het product staat hierin centraal. Dat betekent dat het belangrijk is dat Meldon vroeg in het ontwikkelproces betrokken raakt. Hoe vroeger, des te waardevoller is de bijdrage aan een succesvol product.
Door voor witgoedproducten te werken met hybride extrusie, biedt Meldon de mogelijkheid om deze extrusieproducten een strak én sterk profiel te geven, zowel visueel als voelbaar. Met een eigen gereedschapsmakerij en meer dan 27 extrusielijnen beschikt Meldon over allerlei mogelijkheden om de juiste materialen en bewerkingen voor uw witgoedapparatuur te creëren.

Maatwerksystemen voor raamverduistering

Voor toonaangevende klanten ontwikkelen wij duurzame, functionele kunststof onderdelen voor raamverduistering. Met uitsluitend materialen van de hoogste kwaliteit. In het ontwikkeltraject werken we heel nauw samen met ontwikkelaars en producenten. Zo komen we tot het best mogelijke eindresultaat.

Daarbij gaat het om de combinatie van de juiste materialen. Van kleurechtheid, tot invloed van uv-licht op het materiaal, tot bestandheid tegen temperatuurschommelingen. Van functionaliteit (fit, form en function) van het extrusiedeel, draai- en rolmechanismen en contragewichten, tot keuzes die bijdragen aan de juiste sfeer in een ruimte.
Meldon is gewend om samen na te denken over alle zaken die ertoe doen. Hieruit ontstaan:

  • Extrusie producten die naadloos bij het gewenste design en functionaliteit aansluiten
  • Profielen die gemakkelijk zijn in onderhoud

Unieke profielen voor zwembadafdekkingen

Bij Meldon zijn we zeer bedreven in de ontwikkeling en productie van polycarbonaat-profielen. Energie besparing én veiligheid zijn dé thema’s in de pool en leisure industrie. Samen met specialisten in deze branche ontwikkelen wij meerdere Polycarbonaat extrusieprofielen welke voldoen aan de allerhoogste veiligheids- en isolatie eisen. Dit combineren wij met mooie designkleuren voor een perfect afgewerkt zwembad. Het productieproces is binnen Europa ‘state of de art’ en hiermee zijn de hoge kwaliteitseisen gewaarborgd. Middels slimme logistieke afspraken ontzorgen wij u volledig. Dit geeft u als klant vertrouwen en rust, waardoor u zich kunt concentreren op de kernactiviteiten. Bovendien stellen deze aspecten ons in staat om snel te kunnen leveren!

Door een geavanceerd plannings- en productieproces in combinatie met een zeer hoge kwaliteitsstandaard realiseren wij  ‘just-in-time’-leveringen met een perfecte kleurconsistentie. Hierdoor wordt u als klant niet beperkt in tijd, ruimte én flexibiliteit. Ook kunnen restantbatches gewoon door elkaar worden gebruikt. Wel zo duurzaam!

Benieuwd wat Meldon voor uw bedrijf kan betekenen? Laten we een afspraak plannen en de wensen doornemen.