Skip to main content
/kwaliteit en duurzaamheid

Uitblinken in kwaliteit

Meldon streeft altijd naar het leveren van hoogwaardige
extrusieprofielen met een optimale kwaliteit. Uitblinken
in kwaliteit is de missie van Meldon.

Kwaliteit

Meldon is gecertificeerd voor IATF 16949:2016. Dé norm voor de automotive-industrie gericht op QMS-eisen voor organisaties die – zoals Meldon –
betrokken zijn bij de productie van auto-onderdelen.

Voordelen van werken conform IATF 16949:2016 norm

  • Een consistente kwaliteit van producten en diensten
  • Het voorkomen van variaties en onnodig afval in de
    toeleveringsketen
  • Continu verbeteren is een integraal onderdeel van alle processen

Met de certificering volgens IATF 16949:2016 voldoet Meldon aantoonbaar aan de strengste normen voor kwaliteit, efficiëntie en kosteneffectiviteit op het vlak van producten in de automobielindustrie. Deze norm is gebaseerd op het complete proces van een organisatie. Bij Meldon streven we naar continue verbetering die borgen we middels proces-KPI’s.

Hierdoor blijft Meldon werken aan de verbetering van al haar activiteiten en behouden van haar concurrentievoordeel.

accreditations
accreditations
accreditations

Duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat bij Meldon hoog in het vaandel. Wij streven ernaar onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. De manier waarop Meldon de kernactiviteiten uitvoert en haar verantwoordelijkheid neemt ten aanzien van het milieu, is verweven in de strategie. Wat hier aan bijdraagt en deze positie versterkt? Dat is het ISO 9001:2015 certificaat en de ISO 14001 certificering.

Meldon heeft sinds 1949 enorm veel ervaring opgebouwd over een breed speelveld. Of het nu gaat om high-end producten uit voorraad of specialistische maatwerk oplossingen; wij blijven onze productkennis uitbreiden en verdiepen. Maar wel op basis van de nieuwste duurzaamheidsontwikkelingen in de markt!

Om bij te dragen aan een beter milieu wordt het kunststofafval gerecycled en waar kan zoveel mogelijk hergebruikt. Daarnaast heeft Meldon ruim 3200 zonnepanelen, waarmee een derde van de energie wordt opgewekt. Wij werken samen met de gemeente, Rijkswaterstaat en de provincie om de pijler duurzaamheid zoveel mogelijk in ons DNA te verweven.