Skip to main content

“Als het aan ons ligt kom jij hier werken.”

Wij zijn ons ervan bewust dat wij het niet voor het kiezen hebben. Er is werk genoeg voor jou. Toch? En iedereen roept hetzelfde: “Wij bieden en wij vragen…”Wij draaien het om, want wij zijn nieuwsgierig naar wat jij wilt.

 
Bekijk onze vacatures
Bekijk onze vacatures

Geloof jij in sprookjes?

Andrea Poen Junior teamleider

Begin 2020 stond mijn leven ineens op zijn kop. Ik kreeg de diagnose uitgezaaide longkanker en startte met een langdurig behandeltraject. 1 jaar later kreeg ik een arbeidsdeskundig onderzoek met als conclusie dat ik mijn werk als operator niet meer uit zou kunnen oefenen. Alsof de diagnose kanker niet moeilijk genoeg was, moest ik mij nu ook zorgen gaan maken over mijn toekomst, werk en inkomen.

Ik belandde in een spoor 2 traject bij Stap Nu waar ik goede begeleiding kreeg. Samen met mijn coach Dyon Klaassen gingen we kijken naar wat wel en niet meer zou kunnen passen bij mijn persoonlijke belastbaarheid en wensen. Maar ondanks de focus op ander werk hield ik steeds de hoop en de wens om bij Meldon Plastics | Extrusion Intelligence te kunnen blijven. En het heeft soms zweet en tranen gekost, maar naarmate het traject vorderde bleek mijn wens steeds realistischer te worden. Stapje voor stapje herstelde ik, kreeg ik goede uitslagen vanuit het ziekenhuis, en bouwde ik uren op in mijn eigen functie.

Inmiddels bijna 2,5 jaar na de diagnose is het mij gelukt om volledig te re-integreren. Een resultaat waar ik enorm trots op ben. Maar ook ben ik dankbaar. Dankbaar dat ik dit lichamelijk en mentaal heb kunnen doorstaan. Dankbaar dat ik mensen om me heen heb die er onvoorwaardelijk voor me zijn. Maar ook dankbaar dat ik een werkgever heb die me heeft gesteund en me de tijd en ruimte heeft gegeven.

Dit is mijn persoonlijke sprookje. En om het compleet te maken kan ik tot slot zeggen dat ik na een interne sollicitatie bij Meldon vanaf 1 juli de opstap ga maken naar junior teamleider. Ik heb mijn leven weer terug en het werd beter dan ik had kunnen bedenken. Nu kan ik vol moed en vertrouwen gaan focussen op deze mooie nieuwe uitdaging!

Als ik hier binnen loop, dan kom ik thuis. Ik kan het niet anders omschrijven, dat gevoel heb ik erbij.

Ivar Holla Teamleider

Via een recruiter ben ik in 2019 bij Meldon binnengekomen. Mijn eerste beweegredenen om te gaan praten waren de reisafstand en ook het salaris. Maar de argumenten veranderden al snel naar een beter gevoel. Ik merkte direct het kleinschalige en sociale karakter van het bedrijf op, lekker korte lijnen, de persoonlijke benadering. De keuze was snel gemaakt. En ik heb er nooit spijt van gehad. De functie is precies zoals verwacht, ik krijg meer uitdaging en verantwoordelijkheid ten opzichte van mijn eerdere werkgevers.

Mijn functie brengt met zich mee dat er ooit moeilijke beslissingen genomen moeten worden. Maar juist omdat Meldon een familiaire sfeer kent wordt hier onderling makkelijker over gepraat. Ik sta er middenin, we doen het samen. De deur staat altijd open en er loopt regelmatig iemand binnen. Daar waar nodig schakel ik direct door naar onze HR afdeling en wordt hulp geboden. En dat werkt voor mij exact zo richting mijn eigen leidinggevende. Meldon werkt met aandacht.

Ik krijg energie van Meldon. Dat heeft een positieve invloed op mij, ook buiten het werk om.

Robert Wattimena Junior teamleider

Ik heb voor Meldon gekozen om diverse redenen, zowel persoonlijk als functie-inhoudelijk. De locatie is voor mij gunstig qua reisafstand en de 5-ploegendienst past bij me. Daarnaast spraken de machines en het proces me ook heel erg aan. Ik ben als operator begonnen.

Daarna ging het snel binnen Meldon. Ik ben binnen twee jaar doorgegroeid naar junior teamleider. Omdat men je de ruimte geeft en kansen biedt, als je maar inzet toont. Dat is een groot verschil met wat ik bij andere bedrijven heb meegemaakt.

In mijn huidige functie ben ik ook buiten de kantooruren eindverantwoordelijk. Dus ik moet betrokken en bekend zijn met het proces. Dat wil ik ook. Die betrokkenheid en inzet wordt gewaardeerd, er wordt met regelmaat een compliment gegeven. Tijdens de voortgangsgesprekken die structureel ingepland worden wordt alles met je gedeeld. Dat wat goed gaat maar ook dat wat beter kan. Ik ervaar die gesprekken als zeer prettig, omdat we er samen beter van worden.

Binnen mijn eigen ploeg heerst een hele fijne sfeer. We hebben een mooie mix van jong en oud, die elkaar aanvullen en helpen waar nodig. Ik ben naast productie-verantwoordelijk ook verantwoordelijk voor deze ploeg. En dat neem ik heel serieus. Ik wil weten hoe het met ze gaat. Door interesse in hen te tonen. Een simpele vraag kan veel positieve energie geven, voor ons allebei.

Als je productief bent ben je hier op de juiste plek.

Jerry Schuurman Productiemedewerker, in opleiding tot operator

Ik ben nog maar kort bij Meldon. Begin 2022 via het uitzendbureau binnengekomen en sinds kort door Meldon zelf aangenomen.

Ik houd van afwisseling, in werk en ritme. Daarom sprak de 5-ploegendienst me erg aan. Daarnaast was de reisafstand voor mij ook een voordeel. De grotere voordelen van werken bij Meldon werden me daarna snel duidelijk. Inmiddels ben ik begonnen aan mijn opleiding tot operator, het wordt aan alle kanten ondersteund en aangemoedigd. Bij Meldon mag je groeien, mits je er zelf voor open staat.

Ik heb eerder in productiebedrijven gewerkt maar ik heb me nog nooit zo betrokken gevoeld bij het product. Dat wordt ook van mij verwacht. En dat gaat eigenlijk vanzelf. Zodra je de meetcursus hebt afgerond krijg je meteen die verantwoordelijkheid. Daar waar je verschillen opmerkt ga je in overleg met de directe collega’s. En dat is een hele fijne ploeg van mensen, ik voel me hier echt thuis. Dat fijne contact onderling en dat bijvoorbeeld de directeur af en toe ook gewoon rondloopt op de werkvloer ondersteunt dat gevoel. Ik ben dat niet gewend, maar ik voel me er goed bij.

‘Meldon in één zin samengevat? Ik doe het in 1 woord: leuk. Ik vind het hier echt leuk’.

Ik raad Meldon zeker aan als stageplek. Je krijgt de verantwoordelijkheid en de kans om echt wat te betekenen.

Siem van der Zeeuw Stagiaire

Ik ken Meldon als bedrijf omdat ik zelf uit de regio kom, het karakteristieke gebouw op een industrieterrein valt op. In het 2e jaar van mijn opleiding (technische bedrijfskunde) mocht ik meteen beginnen met mijn stage. Ook al kende ik Meldon als bedrijf, ik wist niet wat men precies deed. Als bedrijf leek het te passen, dus op gesprek. Na twee gesprekken was het duidelijk dat dit mijn stageplek zou worden.

In het eerste gesprek al stond ik samen met Stan, mijn stagebegeleider, voor een whiteboard. Om samen te brainstormen over mogelijke stage-opdrachten, heel leuk om te doen. Uiteindelijk is mijn opdracht geworden om de interne aanvoer van de grondstof (granulaat), van magazijn tot productie, te analyseren omdat daar verbetering mogelijk is. Het was vooraf duidelijk dat dit een interessante opdracht kon zijn. Het zoeken naar verbetering, niet alleen nuttig voor Meldon, maar ook nog eens heel leuk.

Dit is mijn eerste stageplek dus ik heb geen vergelijk. Maar ik voel me wel aangetrokken tot het bedrijf. De werking van de machines intrigeert me, het is een mooi proces, alleen al om te bekijken. Als ik voor de machine sta kan ik iedereen vragen stellen over de werking of het proces. Iedereen is erg benaderbaar.

Ik zie Stan elke dag en kan mijn vragen kwijt wanneer ik maar wil. Daarnaast krijg ik alle verantwoordelijkheid en ruimte om mijn opdracht uit te werken.

Leren bij MeldonBen jij op zoek naar een leerstage? Ook dat kan bij Meldon. Met alle vakmannen en vakvrouwen die dagelijks bij Meldon aan de slag zijn, hebben we een uitstekende basis om te leren en te ontwikkelen. En zij willen jou ook heel graag leren wat het vak inhoudt.

Als erkend leerbedrijf zijn er mogelijkheden op alle niveaus. Wil jij met jouw kennis Meldon leren verder te ontwikkelen en tegelijk zelf ook te leren van Meldon?

Ben jij op zoek naar een leuke en vooral leerzame stage? Dan ben je bij Meldon aan het juiste adres. Reageer via onderstaande contact button en wij nemen snel contact met je op!

Word klaargestoomd voor de arbeidsmarktIedereen verdient het om te werken. Daarom werken we bij Meldon nauw samen met PSW Werk en de gemeente.

Wij vinden dat mensen die om wat voor reden dan ook een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, passend werk verdienen.

Daarom willen wij (jong) volwassenen een mooie doorstroommogelijkheid bieden, zodat zij vooruit kunnen kijken en een toekomst op kunnen bouwen.

Nieuwsgierig hoe het werkt?