Skip to main content

Iedereen verdient een arbeidsplek op maat

Mensen die om wat voor reden dan ook een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt hebben, passend werk bieden: dat is wat we bij Meldon doen. Samen met PSW Werk begeleiden we (jong) volwassenen zodat ze worden klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. “De trainingsplekken die Meldon biedt, zijn een mooie doorstroommogelijkheid voor onze deelnemers”, vertelt Mara Lommen, jobcoach van PSW Werk.

Ieder mens verdient een volwaardige plek in onze samenleving. Dat geldt ook voor een positie op de arbeidsmarkt. Voor mensen met een arbeidsbeperking is dat soms lastig. Maar met passende ondersteuning kunnen zij een waardevolle bijdragen leveren bij een bedrijf. Zo ook bij Meldon.

Mara: “Normaal gesproken is het zo dat PSW vanuit de gemeente een aanvraag krijgt om iemand op maat te begeleiden. Dan gaan wij op zoek naar een passende organisatie. In het geval van Meldon ging het net even anders. Zij waren juist de vragende partij om te kijken of we iets voor elkaar konden betekenen. Dat is echt uitzonderlijk, maar daarmee laat Meldon zien dat dat zij dit écht graag willen. Dat je enorm open staat voor zo’n project en andere graag helpt. In de meeste gevallen is het andersom en komen wij met een aanvraag, dan is het wel eens zo dat men wat terughoudender is.”

 

Geen onderscheid: écht onderdeel van een team

Dat iedereen binnen Meldon ervoor openstaat, blijkt: in het eerste gesprek geeft PSW aan wat ze verwachten en wat goed zou zijn voor de deelnemers. Het is dan aan een bedrijf zelf om daar vorm aan te geven. Ook al draait het trainingsteam ‘maar’ twee dagen in de week mee, dat doen ze wel geheel in stijl.

“Het was niet eens een vraag, het werd gewoon geregeld. Iedereen heeft bedrijfskleding én een druppel om binnen te komen, net als de werknemers van Meldon zelf. Er wordt geen onderscheid gemaakt. We zijn meteen onderdeel van het Meldon-team en dat voelt het trainingsteam ook. Dat ze bijvoorbeeld ook een kerstpakket krijgen, betekent veel voor ze. Je voelt je welkom”, zegt Mara.

 

Samenwerken

Naast wat PSW verwacht voor haar deelnemers, wordt er ook gekeken naar de invulling van de werkzaamheden. Mara: “Bij het opzetten van een trainingsteam wordt er gekeken naar waar de kwaliteiten liggen van de deelnemers. Wat kan iemand wel of misschien niet. Dat betekent ook dat niet iedereen uit hetzelfde team dezelfde werkzaamheden verricht. We kijken naar wat iemand kan en in welke mate iemand zelfstandig kan werken. Dat kunnen bijvoorbeeld productiewerkzaamheden of inpakwerkzaamheden zijn. Maar ook werken op de assemblage-afdeling is een optie. De deelnemers worden gekoppeld aan een co-worker, een medewerker van Meldon met wie hij of zij inhoudelijk gaat samenwerken. On the job leer je natuurlijk veel meer en zo kunnen we steeds een stapje verder gaan en kijken wat er bij iemand past en wat diegene kan.”

 

Voor de langere termijn

Normaal gesproken wordt een trainingsteam geplaatst voor een half jaar tot anderhalf jaar. “Dit is ook afhankelijk van het aantal mensen in de gemeente Bergen dat op zoek is naar werk – die bekend zijn bij ons. Op dit moment zijn deze aantallen heel hoog, dus hebben we een constructie bedacht voor de langere termijn. Er is zelfs sprake van een compleet eigen afdeling op te zetten voor ons trainingsteam. Daarnaast is het ook de bedoeling dat we de hele afvalverwerking op ons gaan nemen. Er zijn nu al zoveel ideeën, dat we hier voorlopig nog niet klaar zijn”.

Eigen tool engineering & gereedschapsmakerij

Meldon engineert én produceert al meer dan 70 jaar zelf alle gereedschappen die nodig zijn bij het extrusieproces. Die 70 jaar ervaring ziet u terug in onze intelligentie oplossingen, waardoor de doorlooptijd van het ontwikkelproces een stuk korter is. Wij kunnen direct inspelen op klantwensen en mogelijke storingen. En u hebt garantie op continuïteit.

Eigen kunststof ontwikkeling

PVC-Compounds ontwikkelen we zelf, volgens ons eigen recept! Meldon compoundert zowel hard PVC als zacht PVC. Door onze moderne mixinstallatie, kunnen wij PVC-Compounds marktconform blijven produceren, zodat wij voor u als klant innovatieve producten kunnen maken. Meldon ontwikkelt en produceert PVC-Compounds in vele soorten en met ­uiteenlopende eigenschappen die precies voldoen aan de gewenste eigenschappen voor een verscheidenheid aan industriële sectoren.

Logistieke mogelijkheden

Als klant wilt u zo snel mogelijk over uw goederen beschikken. Dat snappen we. Meldon heeft een eigen magazijn en hier zorgen we voor een optimale voorraad. Door ons netwerk aan leveranciers, slimme werkmethodes en systemen kunnen we inspelen op knelpunten en continuïteit waarborgen.