Skip to main content
/02onze missie

Er zijn nog volop kansen! Kijk naar de uitdagingen van vandaag in een grotere context en er ontstaan nieuwe oplossingen. Gewoon, verder kijken, slim zijn en de juiste links te leggen. Wij versterken onze klanten en brengen ze verder. Dat doen we uit naam van Meldon, maar gevoelsmatig als ‘collega’. We delen inzichten, en kijken naar de mogelijkheden. Om te komen tot het hoogst haalbare. Voor onze klanten.

Het ontwerp. De samenstelling van de receptuur. Het eerste prototype. Iedere stap zetten we met uiterste zorg. Zodat we samen het eindproduct nóg verder brengen. Daarvoor gaan we geen uitdaging uit de weg. Is er snel een nieuwe productielijn nodig? Regelen we. Als klant kun je leunen op onze ervaring. We experimenteren, innoveren en perfectioneren tot we de juiste fit hebben. Pas als jij je doelstellingen haalt, dan zijn wij tevreden. We zijn dan ook graag in een vroeg stadium betrokken en echt onderdeel van jouw ontwikkelproces. Of liever gezegd, heel veel onderdelen. Zin om kennis te maken?

Maurits Basten  Sr account manager strategic businessneem contact op

Het beste dat de geschiedenis ons nalaat, is het enthousiasme dat zij veroorzaakt

We hebben bij Meldon enorm veel plezier in wat we doen. Al meer dan 70 jaar werken we met toewijding, passie en een flinke dosis nuchterheid. We zijn trots op ons familiebedrijf en op onze geschiedenis. Als organisatie nemen we onze verantwoordelijkheid. We denken aan morgen. In alles wat we doen. Zo ontwikkelen we alleen duurzaam inzetbare producten, innoveren in materialen en richten we ons op lange termijn samenwerkingen met klanten én medewerkers. Ennius et sapines et fortis et alter Homerus, ut critici dicunt, leviter curare videtur, quo promissa cadant et somnia Pythagorea. Naevius in manibus non est et mentibus haeret paene recens? Adeo sanctum est vetus omne poema. ambigitur quotiens, uter utro sit prior, aufert Pacuvius docti famam senis Accius alti, dicitur Afrani toga convenisse Menandro, Plautus ad exemplar Siculi properare Epicharmi, vincere Caecilius gravitate, Terentius arte. Hos ediscit et hos arto stipata theatro spectat Roma potens; habet hos numeratque poetas ad nostrum tempus Livi scriptoris.

Joseph Zeekaf  ceo van 1961 – 2000

Meldon sinds 1949

De historie van Meldon Plastics start in 1949 als Johannes van Melzen en Eugene Donné beginnen met de bouw van hun bedrijf waar koperdraad bewerkt wordt. Als de gemeente Bergen en beiden heren in april 1950 een overeenkomst sluiten is de start officieel. Het bedrijf groeit maar al snel komen beide oprichters in conflict en begint Donné voor zichzelf. Van Melzen wordt in 1954 officieel directeur van Handelsonderneming Meldon. Hij schuift de door hem aangetrokken Joseph Zeekaf echter naar voren als gezicht van het familiebedrijf. In 1961 krijgt laatstgenoemde de functie van technisch directeur en werd later zelfs eigenaar. Anno 2020 is diens zoon Marco Zeekaf (62) CEO van Meldon Plastics.

Certified IATF 16949:2016 Quality management system for the automobile industry

Meldon streeft altijd naar het leveren van hoogwaardige extrusieprofielen met een optimale kwaliteit. Uitblinken in kwaliteit vormt zelfs een deel van de missie van Meldon. Meldon is in het bezit van een ISO 9001:2015 certificaat. Sinds oktober 2020 is Meldon ook gecertificeerd voor IATF 16949:2016 KWALITEITSMANAGEMENTSYSTEEM VOOR DE AUTO-INDUSTRIE Deze certificering benadrukt de ontwikkeling van een procesgericht kwaliteitsmanagementsysteem dat zorgt voor continue verbetering, defectpreventie en vermindering van variatie en verspilling in de toeleveringsketen. IATF 16949:2016 richt zich op QMS-eisen voor organisaties die betrokken zijn bij de productie van auto’s, diensten of accessoires.