Skip to main content

De voordelen van produceren volgens de richtlijnen van de APQP

Waarom gebruikt Meldon APQP?

APQP is een methode om een geavanceerde productkwaliteitsplanning neer te zetten op basis van producteisen. APQP staat voor Advanced Product Quality Planning. Hierdoor weten we precies hoe we een geschikt onderdeel op een betrouwbare en herhaalbare manier kunnen blijven produceren. Deze methode is bedoeld om alle OEM-vereisten voor planningsactiviteiten in één proces te dekken. Meldon ontwikkelt producten volgens de APQP-principes om de kwaliteit van de nieuwe producten te waarboven en voortdurende verbetering te realiseren.

De oorsprong van APQP

Eind jaren ’80 is de APQP-methode ontwikkeld voor met name de auto-industrie. Grote spelers in deze industrie gebruikten deze methode. Ondanks dat deze methode oorspronkelijk is ontwikkeld voor de automobielindustrie, wordt het steeds vaker toegepast in andere branches. Het is relevant voor een succesvolle planning, de productie en introductie van vrijwel elk product.

Het doel van APQP

APQP biedt voordelen voor zowel de klant als voor Meldon door een gestructureerde overeenkomst en methode voor productdefinities en – vereisten te hebben. Het biedt een platform voor efficiënte en effectieve beslissingen en communicatie. Dit voorkomt verwarring die ervoor zorgt dat de productie vertraagt en/of de kosten verhoogt.

Het doel van APQP is om een duidelijk beeld te krijgen van wat de klant wil, nodig heeft én verwacht van het product. Met APQP zorgen we ervoor dat er duidelijk plannen worden ontwikkeld om ervoor te zorgen dat aan alle productverwachtingen wordt voldaan. Luisteren naar de behoeften van de klant is dus waar APQP om draait.

APQP: de voordelen

APQP ondersteunt de eindeloze zoektocht naar continue verbetering. De eerste drie secties van APQP richten zich op planning en preventie. Dit is zo’n 80 procent van het hele APQP-proces. De vierde en vijfde sectie, ondersteunen de resterende 20 procent en richten zich op validatie en bewijsvoering. De vijfde sectie stelt een organisatie met name in staat om haar bevindingen te communiceren en feedback te geven om de norm en processen verder te ontwikkelen. Daarnaast biedt APQP nog vele voordelen, namelijk:

  • Dit proces gaat verder dan alleen het stellen van kwaliteitsmanagementnormen. Het bestaat uit vooraf vastgestelde stappen, die zich richten op kwaliteits-, ontwerp- en procesproblemen, wat kosten én tijd bespaart. Het zorgt er ook voor dat de communicatie tussen klanten en leveranciers verbetert.
  • Het vroegtijdig detecteren en oplossen van problemen, helpt over-en-weer communicatie te voorkomen. Dit leidt tot een snellere productontwikkeling en levering en minimalisering van kosten.
  • Daarnaast zorgt het vroegtijdig detecteren van problemen er ook voor dat ze worden opgepakt, voordat ze onomkeerbaar zijn.
  • Tijdens het productontwikkelingsproces onderneemt het team – dat aan het product werkt – vroegtijdig actie, zodat het risicoloos naar de testfase gaat. Dit voorkomt dat eventuele productfouten de klant bereiken, wat kan leiden tot slechte klanttevredenheid.
  • Tot slot is APQP een proces van continue verbetering dat niet eindigt zodra het bedrijf begint met de productie en distributie van een product. Feedback is altijd welkom en er wordt altijd gekeken naar hoe een proces beter kan.

Het blijft een uitstekende methode waar Meldon graag mee werkt. Naast de vereisten van het IATF 16949 maken al deze voordelen APQP aantrekkelijk voor organisaties die niet tot de autobranche behoren, maar wel hun ontwerp- en ontwikkelingsproces willen verbeteren.

Hoe profiteert u als klant van onze IATF 16949-certificering?

De voordelen van ons kwaliteitsmanagementsysteem Meldon is een IATF 16949 gecertificeerd bedrijf. Dit betekent dat we aan zeer strikte normen en eisen moeten voldoen als het gaat om het lanceren…

De voordelen van PVC: deze eigenschappen zorgen voor een breed toepasbaar product

PVC is één van de meest gebruikte kunststoffen in industriële sectoren. Niet verwonderlijk, want van PVC worden producten gemaakt voor de bouwwereld, de transportsector, de medische sector en in voedselverpakkingen….