Skip to main content

Hoe profiteert u als klant van onze IATF 16949-certificering?

De voordelen van ons kwaliteitsmanagementsysteem

Meldon is een IATF 16949 gecertificeerd bedrijf. Dit betekent dat we aan zeer strikte normen en eisen moeten voldoen als het gaat om het lanceren van nieuwe producten. Een van deze eisen houdt in dat we werken volgens een zeer effectief kwaliteitsmanagementsysteem. Het kwaliteitsmanagementsysteem van IATF 16949 legt de focus vooral op preventie. Dit resulteert in minder productiefouten, procesfouten en productdefecten.

Bij Meldon ervaren we dagelijks de voordelen van dit effectieve managementsysteem.  Maar wat zijn nu echt de voordelen voor u als onze klant?

Wij zetten ze voor je op een rijtje:

  1. Een hoge standaard als het gaat over de kwaliteit
  2. Verhoogde efficiëntie
  3. Kostenbesparing

Hieronder lichten we de voordelen toe.

1. Hoge kwaliteitsnormen

Door samen te werken met een fabrikant die IATF-gecertificeerd is, bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Een van de grootste voordelen is dat wij, als gecertificeerd leverancier, verplicht zijn om op lange termijn ons te committeren aan het behoud van de certificering. Dit houdt in dat wij jaarlijks een vervolgaudit ondergaan en er elke drie jaar een hercertificering plaatsvindt. Dit laat zien dat wij hoge kwaliteitsnormen niet vanzelfsprekend vinden, maar er echt voor willen werken.

We streven er voortdurend naar om onze producten en processen te optimaliseren en de nieuwste technologieën in onze manier van werken te integreren. Dit zorgt ervoor dat u kunt vertrouwen op eersteklas oplossingen en een betrouwbaar contact. Nu maar ook in de komende jaren. Hierdoor bespaart u veel tijd bij het zoeken naar de juiste partner.

2. Verhoogde efficiëntie

Vanuit de IATF wordt verwacht dat je processtromen continu onder de loep neemt. Hierdoor hebben we een scherp oog ontwikkeld voor het identificeren van kansen om onze efficiëntie te verbeteren. Dus naast de uitstekende kwaliteit van onze producten, proberen wij op alle vlakken een efficiënt proces neer te zetten.

Wij nemen graag beslissingen op basis van feitelijke gegevens en dit helpt ons om middelen in te zetten op gebieden die de grootste verbetering in efficiëntie geven. Dit zorgt ervoor dat de doorlooptijd en output voor onze klanten wordt geoptimaliseerd.

3. Kostenbesparing

Doordat wij gekwalificeerde producten leveren, zorgt dit voor een uitstekende relatie met onze klanten. Omdat wij volgens de IATF-norm onze producten maken, levert dit een mooie kostenbesparing op voor onze klanten. Waar het ‘m in zit? Doordat wij bijvoorbeeld een lage afvalreductie hebben. Daarnaast ondersteunen we ook nog eens de milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.

Hoge kwaliteitsnormen zijn de standaard!

Bij Meldon streven we er altijd naar om onze producten, productieprocessen én klanttevredenheid te verbeteren. Door te ontwerpen en te produceren volgens onze IATF-certificering en door ons te houden aan de APQP-principes, hopen we elke dag de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren.

De voordelen van produceren volgens de richtlijnen van de APQP

Waarom gebruikt Meldon APQP? APQP is een methode om een geavanceerde productkwaliteitsplanning neer te zetten op basis van producteisen. APQP staat voor Advanced Product Quality Planning. Hierdoor weten we precies…

De voordelen van PVC: deze eigenschappen zorgen voor een breed toepasbaar product

PVC is één van de meest gebruikte kunststoffen in industriële sectoren. Niet verwonderlijk, want van PVC worden producten gemaakt voor de bouwwereld, de transportsector, de medische sector en in voedselverpakkingen….